Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale

Mateo Rustic Construct efectueaza urmatoarele tipuri de lucrari:

Constructia tuturor tipurilor de cladiri rezidentiale: case pentru o singura familie, cladiri pentru mai multe familii, inclusiv cladiri inalte.

Constructia tuturor tipurilor de cladiri nerezidentiale: cladiri pentru productie industriala, de exemplu fabrici, ateliere, uzine, spitale, scoli, cladiri de birour, hoteluri, magazine, centre comerciale, restaurante, cladiri pentru aeroporturi, sali de sport si similare, garaje, inclusiv garaje subterane, depozite, edificii religioase, asamblarea si ridicarea de constructii din prefabricate.

Constructii biserici, de orice tip

MATEO RUSTIC CONSTRUCT este o societate de constructii ce are ca obiect de activitate principal executarea lucrarilor de constructii a bisericilor de orice tip:

  • Constructii noi
  • Reparatii si reabilitari
  • Extinderi si modernizari
  • Demolari

Forme de constructie ale Bisericilor

Forma de constructie a bisericilor ca si impartirea a interiorului, a fost strans legata de nevoile cultului divin. Dupa cum este cunoscut, Biserica are o functionalitate precisa, si anume aceea de a servi drept loc si cadru pentru savarsirea cultului divin care, prin partile lui componente, prin totalitatea riturilor si ceremoniilor, cu bogata lor semnificatie teologica si simbolica, urmareste sa redea istoria mantuirii noastre, viata si activitatea Mantuitorului Hristos, a Maicii Domnului si a sfintilor.

Forma cea mai de timpuriu intrebuintata in arhitectura bisericeasca a fost cea alungita sau dreptunghiulara, recomandata si de Costitutiile Apostolice inca din secolul al IV-lea. Aceasta forma, care a predominat in arhitectura bisericeasca la inceputurile ei, aminteste de corabia lui Noe.

A doua si cea mai raspandita forma in care sunt zidite bisericile crestine este cea de cruce, fie in interior, fie in exterior, simbolizand adevarul ca invatatura crestina, ca si cultul divin public, care are in centrul sau Sfanta Liturghie, este intemeiata pe jertfa Mantuitorului Iisus Hristos pe cruce.

Cel mai putin raspandita si intrebuintata in arhitectura bisericeasca a fost forma rotunda. Desi forma aceasta sugera perfectiunea, Biserica fiind ,,stalpul si temelia adevarului”, cum spune Scriptura, totusi ea s-a folosit putin, mai ales pentru grija ca bisericile crestine sa nu se asemene cu teatrele si templele pagane construite in aceasta forma, cat si pentru faptul ca asemenea forma nu permitea impartirea traditionala a bisericii in altar, naos si pronaos.

Pictura bisericeasca

Realizam pictura bisericeasca, la cel mai inalt nivel artistic si tehnic.

Descrierea tehnicii Fresca:

Fresca reprezinta o tehnica de pictura antica, prin care pigmentul suspendat in apa de var alcalina, este aplicat pe suprafata umeda a tencuielii.

Fresca se compune din trei elemente:

“Suportul”, respectiv zidul din piatra sau caramizi, care trebuie sa fie uscat si fara denivelari. Inainte de a se aplica tencuiala, se acopera cu un amestec de var gras stins, nisip si apa, intr-un strat de ca. 1 cm, pentru a-l face cat mai neted posibil.

“Tencuiala” sau mortarul, elementul purtator al frescei, este compusa dintr-o pasta alcatuita din nisip fin, pulbere de marmora, var si apa.

Tencuiala, caracteristica tehnicii al fresco, este formata din doua straturi: fresca neagra , primul strat si fresca alba, care se aseaza peste primul. Fresca alba este de fapt stratul peste care se picteaza.

“Culoarea”, care se aplica in mod obligatoriu pe tencuiala inca uda, este o vopsea minerala rezistenta la var.

Fier fasonat si etrieri la comanda

Etrierii sunt componente sau piese metalice obtinute din prelucrarea sarmei de otel beton folosite la structurile din armaturi metalice din componenta constructiilor civile si inustriale.

Beneficiaza de costuri reduse pentru productie si de otel beton fasonat de calitate.